Big Sur

Man känner sig så liten när man står vid klippkanten i Big Sur och tittar ut över havet. Det är så dramatiskt, högt och stort och oändligt. Man känner sig som en myra bland Redwoodträden. Det är en speciell känsla att vara här.

Vi bilade upp med barnen – 6 timmar norr om LA – för en helgs glamping på Ventana. Det här är andra gången vi bor där och det är MAGISKT. Barnen får inte vistas uppe på hotellet – eller på spa:et för den delen – men på glampingdelen är de välkomna. Uppvärmda sängar, eldstad och fina duschar runt hörnet.

Nu regnade det förvisso dagen då vi kom, men det var inget barnen hade något emot.

Det finns begränsat med aktiviteter i Big Sur. Det är fokus på naturen. Men som svensk – eller vem som helst – ska man besöka Henry Miller Library. Författaren tillbringade mycket tid i Big Sur och till hans ära öppnade en svensk (!) från Lidingö ett litet bibliotek här på 60- eller om det var 70-talet. Utöver Beatniklitteratur kan man hitta Astrid Lindgren och böcker som ”Ronja the Robbers Daughter” bland hyllorna.

Och på somrarna drar han ihop kul konserter i trädgården utanför. First Aid Kit har spelat här och även Patti Smith. Håll utkik om ni planerar att åka upp hit! Det är bara 300 biljetter per konsert.

Ett annat hotell att bo på – eller absolut äta middag på – är Deetjens Big Sur Inn! Mysigaste restaurangen av alla, tycker jag.

Havet är alltid kallt här, men extra kyligt i november. Ändå kul att springa runt på Pfiffer Beach!

Mami fick ändå en förmiddag på Ventanas fantastiska spa och i deras japanska bad.

Ett svar till ”Big Sur”

  1. Alltså Kalifornien är en sån jävla dröm. Att inte alla bor där?! Tänker ibland när jag läser din blogg att du lever sånt sjukt drömmigt liv, nästan overkligt. Den naturen och klimatet alltså. Pluggade ett år i SF och hade jag kunnat flytta med alla människor jag älskar hade jag också bott där!

    Tack för att vi får följa ditt liv där iaf! Förgyller mitt ❣️

    Gilla

Lämna en kommentar

Recent Articles